Ботев (Пловдив) допусна поражение с 0:2 от Берое (Стара Загора) в среща от 6-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Берое“ в Стара Загора, а попаденията реализираха Мартин Камбуров и Иван Минчев.

В 3-ата минута Тодор Неделев стреля от пряк свободен удар, но Душан Перниш се намеси добре и изби. В 11-ата минута „заралии“ разтресоха напречната греда след удар от границата на наказателното поле на Педро Еуженио.

В 27-ата минута Еберт Кардосо овладя топката по левия фланг и след като навлезе в наказателното поле центрира, получи се кратко разбъркване, но в крайна сметка домакините предотвратиха опасността. Минута по-късно Виктор Генев засече с глава центриране от корнер, а топката мина над вратата.

В 30-ата минута Рубен Бригидо стреля от средна дистанция, но Георги Аргилашки спаси. В 41-ата минута Педро Еуженио стреля от опасен свободен удар, но топката се отклони от „жълто-черната“ стена. В последната минута Еуженио шутира неточно от границата на наказателното поле.

Второто полувреме стартира със сериозен домакински натиск. След по-малко от две минути игра Педро Еуженио отправи удар от въздуха от близка дистанция, но Георги Аргилашки се намеси прекрасно и изби с крак.

В 51-ата минута „заралии“ пропуснаха нова отлична възможност, след като Мартин Камбуров бе изведен сам срещу Аргилашки, но ударът на капитана на „зелените“ бе отразен от вратаря. Секунди по-късно Костадин Ничев допусна изключително груба грешка в наказателното поле и фаулира Иван Минчев, а от бялата точка Мартин Камбуров не пропусна – 1:0.

В следващите минути старозагорци имаха сериозен превес по отношение владение на топката, но не стигнаха до сериозно положение пред вратата на Аргилашки. От своя страна пловдивчани приеха играта в собствената си половина.

В 71-ата минута „канарчетата“ бяха сериозно ощетени от съдийската бригада. Тодор Неделев изведе Фернандо Виана очи в очи с Душан Перниш, а страничният съдия вдигна флага за засада, но такава нямаше, тъй като Виктор Генев бе покрил нападателя на „жълто-черните“.

В 78-ата минута Иван Бандаловски центрира отдясно, Зоран Йосипович овладя на точката на дузпата и стреля, а след лек рикошет в крака на Кристиан Димитров топката профуча на метър над напречната греда. При последвалия корнер Бандаловски засече с глава, а кълбото се отклони от страничната греда.

3 минути по-късно Александър Цветков отправи опасен удар от границата на наказателното поле, а Георги Аргилашки се намеси и изби кълбото. В 84-ата минута Иван Минчев центрира от свободен удар, Виктор Генев се опита да засече с глава, а Георги Аргилашки не успя да се намеси по най-добрия начин и топката влетя във вратата на „канарчетата“ за втори път.

В последната минута на срещата Марко Перван шутира отдясно по атаката на Ботев, но Душан Перниш спаси. Във втората минута на добавеното време Александър Тонев отправи прострелно центриране, но никой от "жълто-черния" тим не игра с кълбото.

Ботев: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнем (69 – Марко Перван), Лазар Марин (67 – Александър Тонев), Тодор Неделев, Антонио Вутов (56 – Радослав Терзиев), Фернандо Виана