С оглед улесняване на гражданите, ползващи административни услуги на ОДМВР – Пловдив, предоставя актуална информация за състоянието на административното обслужване в сектор “Пътна полиция” на ул. “Напредък” № 2, в сектор “Български документи за самоличност” на ул. “Волга” № 70 и звената за български документи в тринадесетте районни управления.

По линия на “Пътна полиция”:

Тази сутрин на пункта за идентификация е имало 10 автомобила за регистриране и по граждани, изчакващи пред гишетата за подмяна на СУМПС и промяна на собственост на МПС.

Вчера общо са били обслужени 700 граждани, от които 400 са представили автомобилите си през каналите за идентификация на МПС. Над 260 граждани са посетили сектора за услуги по издаване или подмяна на СУМПС или за връчване на наказателни постановления, 35 са били за други административни услуги /издаване на удостоверителни документи, получаване на протоколи за ПТП, внасяне на проекти за съгласуване на организация на движението/.

По линия на “Български документи за самоличност”:

Тази сутрин в сградата на сектора БДС на ул. “Волга” № 70 за подаване или получаване на документи е имало 15 души. Между 5 и 10 са били пред гишетата на шестте районни управления в Пловдив, по 5 са били в РУ – Асеновград и РУ – Стамболийски и 10 – в РУ – Труд.

Вчера общо са били обслужени 1249 граждани. От тях 333 – в сектор БДС, 143 – в Първо РУ, 95 – във Второ РУ, 103 – в Трето, 59 – в Четвърто РУ, 113 – в Пето РУ и 112 – в Шесто РУ. В паспортната служба на РУ – Асеновград са били 86 души, 58 – в РУ – Карлово, 31 – в РУ – Първомай, 22 – в РУ – Раковски, 49 – в РУ – Стамболийски и по 23 – в РУ – Труд и РУ – Хисаря.