Във връзка с честването на 134-та годишнина от Съединението на България и празник на град Пловдив, организаторите уведомяват, че на 6-ти септември 2019 г. за тържествената заря-проверка в района на площад „Съединение“ в Пловдив няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, с агресивно поведение, с обемисти багажи и предмети, огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, остри предмети, стъклени бутилки и др.

От съображения за сигурност за времето от 16 до 22 часа на 6-ти септември се забраняват полетите на дронове, както и на всички безпилотни и пилотирани летателни средства с изключение на излитащите и кацащите самолети на летище „Пловдив“,  в зона от въздушното пространство с радиус 1000 метра и височина 1000 метра над терена, с включен буфер за безопасност, над площад „Съединение“.

Организациите и политическите партии трябва да заявят поднасянето на венци до 12 часа на 5-ти септември на имейл info@plovdiv.bg. Входът за представителите на организациите, които са заявили в Община Пловдив поднасянето на венци, е откъм улица „Хан Кубрат“ от страната на Археологическия музей, не по-късно от 19.15 часа.

Тържествената заря-проверка на площад „Съединение“ започва в 20.30 часа. Движението по бул. „6 ти септември“ в участъка от бул. „Цар Борис III Обединител“ до бул. „Руски“ ще бъде спряно за движение на МПС от 09.30 часа до 13.00 часа и от 18.00 до приключване на събитието.