Студенти поставиха исканията си пред Според предварителния регламент, определен от студентите всеки кандидат се срещаше с тях в рамките на 30 минути при закрити врати, без присъствието на никакви външни лица. Първи на среща с тях. влезе проф. д-р Илия Баташки.

"Срещата със студентите беше много важна и интересна, за да чуя техните мнение и да обсъдим проблемите, които те смятат, че трябва да бъдат решавани в Медицинския университет. Един от тях е, че искат да се повиши нивото на преподаване на материала. Това може да стане, чрез повишаването на квалификацията  на самите преподаватели,. Можем да го постигнем и и то ще е добре за всички. Както и да отговорим положително на техните искания да имат по-сериозен контрол при провеждането на изпитите", заяви проф. д-р Илия Баташки.

След него със студентите се срещна и изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги" проф. д-р Карен Джамбазов.

"Стимулирането на студентите, постигнали най-добри резултати в обучението и тези от тях със силни спортни постижения е един от начините да накараме младите хора да бъдат по-активни и да се усъвършенстват", заяви проф. д-р Карен Джамбазоз. Той коментира и проблема, изказан от някои студенти, че не рядко  им пишат слаби оценки на изпити и ги на поправки които нови допълнителни приходи на Университета.

"Този проблем ще го обсъдим сериозно и смятаме, че ще започнем да го решаваме с въвеждането на модерни европейски практики при провеждането на изпити", заяви проф. д-р Карен Джамбазов. Той добави още, че е много важно да бъде засилено практическото обучение на студентите, като се използва по-активно  Симулационни център.

Останалите двама кандидати проф. д-р Николай Бояджиев и проф. д-р Мариана Мурджева отговориха на поставените проблеми пред студентите.