Безплатна виртуална разходка в Античния стадион Пловдив е само една от интересните идеи, които ще преобразят част от паркоместата на улиците „Отец Паисий” и „Христо Г. Данов” в първото издание на PARK(ing) Day в Пловдив на 13 септември. Идеята е на
арх. Християн Александров, който създава специална мобилна апликация, представяща в реален мащаб 3D образ на 240-метровия Античен стадион. Чрез нея, посетителите на PARK(ing) Day ще могат да се разходят от „Джумаята” до пл. „Централен”, за да разгледат с помощта на мобилния си телефон цялата антична постройка, скрита под днешен Пловдив.
По време на събитието, общо 10 паркоместа по улиците „Отец Паисий” и „Христо Г. Данов” ще представят оригиналните идеи на граждани, активисти, бизнеси и НПО в града. Наръчник за правилно оформяне на дърветата в градската среда, голяма интерактивна тениска, градина на колела, представяне на българска настолна игра, паркинг без отпадъци, гигантска книга с разкази и други ще преобразят централната част на Пловдив на 13 септември.
 Началото е в 10:00 ч., а своеобразния инфо-център на събитието ще е park(ing)-ът на организаторите от фондация Credo Bonum в началото на ул. „Отец Паисий”. От него, посетителите ще могат да вземат специалната карта за участие в играта „Открий park(ing)-ите”. Първите 30 души, които получат печат от всички преобразени паркоместа в деня на събитието ще получат награда. За целта е необходимо да покажат картата със събраните печати обратно на паркомястото на фондация Credo Bonum.

Международната инициативата PARK(ing) Day ще се проведе за първи път в
Пловдив, като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 в партньорство с Община Пловдив и ОП „Организация и контрол по транспорта”.
Екологичното събитие, което се реализира успешно в продължение на 7 поредни години в София, цели да насочи общественото внимание към идеята за споделена и чиста градска среда, съобразена с нуждите на пешеходците.