Нов паркинг со повече от 160 места бе открит днес в пловдивския район "Централен" . Това стана в присъствието на кмета на града Иван Тотев. Придобивката за местните граждани се намира  между блоковете на бул. „Шести септември“ 215, ул. „Ламартин“ и ул. „Весела“, близо до детска градина „Снежанка“.

Четири месеца отне изграждането на 3-те зони за паркиране, като са изградени и връзки между улиците, ново LED-осветление, напоителна и отводнителна система. Общата инвестиция е 500 000 лв. Днес там бяха засети и първите фиданки чинари от есенната залесителна кампания.

Зоната със 7 декара площ е до пространство, което бе облагородено по ОП „Региони в растеж“, но тя самата не бе включена в проекта. След протести на живущи общината отпусна необходимите средства за обновяването на пространството, което от 40 години е останало недовършено. Кметът Иван Тотев коментира  пък заяви, че Бетонния мост ще бъде съборен, тъй като на това ниво той пречи на обновяването на модернизацията на жп линията, която се извършва от НКЖИ.  След това ако има средства може да се построи нов, по-висок мост