Лекции, срещи, уъркшоп, прожекции, художествени интервенции и пърформанси в публична среда, очакват жителите и гостите на Пловдив от 10-и до 13-и октомври на различни локации в града - в района на Сахат тепе / Данов хълм и на река Марица.

Невидими градове е програма с различни по вид и форма опити в изкуството в публична среда, която ще се обърне към съвременното изкуство, което залага не толкова на визуализацията и образността, а е насочено към по-невидимия, съзерцателен спектър.  Проектът е част от програмата на Пловдив-Европейска столица на културата 2019 г. и е отворен за всички желаещи, които могат да се включат не само като публика, а като участници в преоткриването на пространствата и създаването на нови значения в тях.

Изкуството в публична среда не зависи толкова от самата среда, колкото от степента и формата на взаимодействие и ангажираност на автора с онова, което ни заобикаля. Пространственото контекстуализиране, поетизиране, уплътняване и преформулирането едновременно на изкуството и на физическия ландшафт чрез изкуството са в основата на Невидимите градове.

На 12-и октомври (събота), от 18:30 часа, почитателите на електонната музика ще могат да се насладят на парти с участието на LESNIK, Kei, Yves O.

Участници: Аликс Аканта, Мич Брезунек, Ина Валентинова, Андрей Врабчев, Марина Генова, Дарена Георгиева, Димитър Грозданов, Велизар Димчев, Христина Дякова, Венцислав Занков, Добромир Иван, Иво Иванов, Щефан Клайн, Зоша Кулиговска, Продан Марков, Росица Обрешкова, Йово Панчев, Вероника Преждарова, Йордан Д. Радичков, Георги Ружев, Раймонд Статев и Трифон Ташев, Илия Д. Стоянов, Марта Събева, Биляна Цанова, Вълко Чобанов, Янко Велков – Янец, DJ Khan Asparouh, КЕi, LESNIK, VJ Arid, YvesO и др.. Селекция: Йово Панчев