Красимир Асенов бе избран за кмет на район "Северен". Това решиха на днешната извънредна сесия общинските съветници. 34 старейшини  старейшини гласуваха с "да" на редложението на кмета Иван Тотев, 10 се въздържаха, а против нямаше никой. Красимир Асенов до сега бе заместник-кмет на  "Северен". До избирането му се стигна след като кметът на района Ральо Ралев подаде оставка през миналата седмица., който е разследват за търговия с влияние и корупция. 

Съветниците гласуваха за втори път предложението за промяната на статута на пасището от над 33 000 кв. м в район „Южен“, което беше отредено за нов парк. Причината – решението беше върнато от Областната администрация, защото на заседанието на Общинския съвет на 3 октомври то бе подкрепено от 30 съветници. За да бъде приета точката обаче  са нужни две трети от гласовете от целия състав, който е от 51 съветници или 34 гласа. Този път точката бе гласувана с нужния кворум - 45 гласа за.

Освен това старейшините решиха да отпуснат 12 880 лв. на 91 даровити деца. Сумата се дава от градския бюджет по преценка на комисията за успехи на олимпиади и състезания.