С много емоция живеещите на ул. „Преспа“ посрещнаха вчера кандидатът за районен кмет от БСП за България инж. Йордан Василев, който е израснал на едноименната улица и семейството му все още живее там.
„Виждам много приятели и се радвам, че мога да застана пред Вас с убедеността, че мога да бъда носител на така желаната промяна, защото на това място си личи колко е нужна тя“, заяви инж. Василев и не скри вълнението си.
„Провалът на досегашното управление  се вижда тук! А най-занемареният квартал в Общината е „Изгрев““, възмущават се гражданите и изразяват мнение, че има едно определение за това – административна безотговорност към хората.
„За съжаление няма как да не се съглася с Вас. Виждайки, че нищо не се случва и че и изграденото се руши, няма как да бъда безучастен. Подкрепям Ви в подписката срещу безидейното събаряне на гаражните клетки, защото Вие заслужавате облагородяване на района, всеки жител на „Източен“ го заслужава. Не трябва да бъдете разменна монета за удовлетворяване на нечии частни интереси“, заяви категоричното си убеждение IT специалистът и кандидат за районен кмет.  Премахването на гаражните клетки се оказва сериозен проблем за всички в района не защото хората остават без тях, а тъй като  след това терените са негодни за паркиране. Във всеки един от блоковете гиганти населението наброява едно малко село, а в XXI век почти няма семейство без поне един автомобил. „Когато години наред си коректен, плащаш си наема според договора, поддържаш си отреденото място, а вместо това получаваш хвърчаща бележка, без мотивация, месец по-късно от посочената в нея дата, без номер на Заповед дори, няма как да не възнегодуваме, защото това е похищение, това е отмъщение“, гневят се обитателите на най-високите блокове в район „Източен“, а инж. Василев се съгласи, че това далеч не е нормалният начин за справяне с проблема. „Опонентите ми не са ме разбрали добре какво казах по този въпрос, явно не познават района и не знаят, че под гаражните клетки са тръбите за парното отопление. Да, решение има, може да се изгради многоетажен паркинг, но познавайки добре заобикалящата среда и реагирайки спрямо възможностите“, заяви кандидатът от БСП за България с № 56 в бюлетината.
Посегателствата върху поддържаните със собствени средства детски площадки и неволите със стопанисването на междублоковите пространства не са подминали и живущите на улица „Преспа“, а грижата на районната администрация отново отсъства. Наред с тези проблеми се появява още един – по улицата не могат да минат мобилните екипи на Бърза помощ и Пожарна безопасност. „Разбита, малка и тясна“, така описват улицата гражданите и обясняват, че за 20 етажните блокове притеснението е основателно.
„Неволите ни няма да се разрешат лесно, но сме убедени, че Вие ще се справите, защото Ви познаваме, неведнъж сте ни доказвал, че за Вас истината и хората са важни“, изразиха доверие към инж. Василев присъстващите, а той от своя страна обеща да не ги разочарова и че ще направи и невъзможното, за да бъде кв. „Изгрев“ достойно място за живот.