Локомотив (Пловдив) продължи победния си ход във футболното ни първенство, след като се наложи с 1:0 над ЦСКА- София. Йосип Томашевич отбеляза единствения гол в срещата, а в нейния край получи червен картон. От ръководството на ЦСКА излязоха с обръщение към своите фенове преди срещата.

"Армейци,  ЦСКА пристигна на стадион "Локомотив" в Пловдив с 30 минути закъснение. Причината - забавяне на полицейския кордон, който придружава отбора от хотела до стадиона. Според наредбата на БФС всеки тим трябва да бъде на съоръжението 90 минути преди старта на мача, а армейците пристигнаха чак в 16:43 часа.

Ръководството на ЦСКА е крайно възмутено от отношението на служителите на реда. В резултат беше нарушена програмата за загрявка на футболистите преди началото на двубоя срещу Локомотив (Пловдив)".


 Двубоят започна с 2-3 минути закъснение, след като феновете на домакините хвърлиха хартиени ленти на терена и се наложи те да бъдат  изчистени.  "Смърфовете"  стартираха устремно двубоя и притиснаха съперника. В 9-ата минута Георги Илиев изпълни пряк свободен удар, но прати топката над вратата. "Червените" отговориха с опасна атака пет минути по-късно при която Али Соу излезе на чиста позиция, но стреля неточно. Локомотивци поведоха в резултата в 16-ата минута, когато Йосип Томашевич с прецизен удар се разписа за 1:0. От ЦСКА обаче протестираха с мотива, че в автора на гола е бил положение на засада при получаването на топката от съотборника си Парвиз Умарбаев.  В 19-ата минута армейците бяха близо до изравняване. Тогава  Петър Занев центрира, топката придоби странна траектория на движение и се насочи към вратата на съперника.  Пламен Луков не се намеси убедително и коженото кълбо облиза  лявата греда. Десет минути по-късно Парвиз Умарбаев стреля опасно, но Густаво Бусато изби. Четири минути по-късно  Ален Ожболт стрела, но стражът на гостите са справи със ситуацията. В 41-ата минута футболистите на ЦСКА организираха опасна атака, Али Соу напредна и стреля, но Пламен Луков изби.  Три минути по-късно  Георги Илиев стреля, Густаво Бусато изби, топката, която пападна в Бирсент Карагарен, чийто изстрел попадна в тялото на стража на противника. С две извършени промени в състава в началото на второто полувреме "червените" опитаха обрат.  В 49-ата минута Евандро отправи удар към вратата на противника, Пламен Луков спаси, Али  Соу топката и стреля, но, отново вратарят на домакините се справи отново. В 54-ата минута Греъм Кери центрира опасно от корнери, но Стивън Ези изчисти с глава. Девет минути по-късно Йосип Томашевич стреля неточно, а можеше да подаде на свои съотборници с изгодна позиция. При ответната атака на гостите Алио Соу бе изведен на удобна позиция, но прати топката в аут. Нападателят на ЦСКА-София излезе на удобна позиция в 78-ата минута, но не успя да овладее коженото кълбо. Две минути по-късно  Бирсент Карагарен стреля неточно от фаул. В 82-ата минута Локомотив (Пд) остана с човек по.малко, след като автора на гола в мача Йосип Томашевич фаулира грубо Греъм Кери, за което получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.   В 83-ата минута Пламен Луков отрази удар с глава на Греъм Кери. Пет минути по-късно Бирсент Карагарен центрира от корнер, а топката се удари в гредата на вратата на противника. Домакините успяха да удържат напъните на съперника в последните минути и спечелиха трите точки.