Прослав. Кварталът, където има улица „Бъдеще", която завършва в нещо средно между джунгла и сметище. Тук живеят много топли и истински хора. За съжаление общинската администрация през последните години забравя, че те също са пловдивчани.
С Димитър Георгиев, най-младият кандидат за общински съветник в нашата листа с № 56 и жител на Прослав, посетихме старата част на квартала.
Малко известен факт е, че през 1926 това е било село Мичкюр и тук е създадена най-голямата и най-дълго съществуващата толстоистка колония в България. А през 1969 година селото става квартал на Пловдив с името Прослав.
До преди 15-ина години тук е имало езеро, което се е ползвало както за атракцион, могло е да си наемеш лодка и да се разхождаш, така и за да се полива земеделската продукция. Помпеното съоръжение още стои, но вода няма, а мястото е превърнато в незаконно сметище. Това ни разказаха местните. Те споделиха и горчилката си от бутнатата преди години детската градина и за създадения на нейно място парк. Сега паркът е мръсен и неподдържан. Печално известно е и съоръжението тип „пасарелка", изградено, за да се преминава над ЖП линията.
Проблемите тук са много. В нашата платформа сме ги включили с ясни решения. Няма да ги забравим и след 27 октомври. Ще уверим хората с действията си, че Прослав не е забравен.