Варненската опера е един от първите театри в света, които поставят последната редакция на творбата на  съвременния гений на мюзикъла Андрю Лойд Уебър от 2017 г. - „Любовта никога не умира“.

Хитовият спектакъл, определян като музикален феномен ще гостува на сцената на Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив на 6.11. 2019 г. от 19:00 часа.

Мюзикълът доразказва историята на героите от „Фантомът на операта“, но в нов контекст. Мистичният Фантом и хористката Кристин се срещат 10 години след пожара в Парижката опера, той е преуспял композитор със свой театър в Манхатън, тя е вече оперна дива. Любовта избухва отново, но между тях стоят съпругът на Кристин Раул и приятелката й Мег, също влюбена във Фантома. Драмата в любовния четириъгълник завършва трагично, но... любовта никога не умира.

С „Любовта никога не умира“ Андрю Лойд Уебър достига един свой личен връх, както сам признава в едно интервю. Тук той използва освен всички музикални похвати, с които си е служил досега, но включва и нови. „За разлика от „Фантомът на операта“, който е много характерен мюзикъл, „Любовта никога не умира“ е като един оперен апотеоз, на места пропит с романтика като при Рахманинов, другаде напомня за Пучини и „Тоска“, още в началото се появяват три клоуна, които веднага се асоциират с Пинг, Панг и Понг от „Турандот“. Меломаните ще разпознаят много такива образи от оперната класика, но те не са буквални заемки. Всичко е толкова изкристализирано, толкова стилизирано, че не ти остава нищо друго, освен да се преклониш пред гения на Уебър“, категоричен е Маестро Страцимир Павлов.

Билети за „Любовта никога не умира“ се продават на касата на Опера Пловдив.