Три сигнала са подадени до този момент в ОИК-Пловдив. Те са изпратени на електронната поща на комисията и засягат две училища – СУ „Димитър Матевски“ в „Тракия“ и ОУ „Петър Берон“ в „Централен“.

Всички сигнали са проверени
Двата от сигналите са еднотипни – касаят белязани бюлетини с надраскани пръсти на членове на секционни комисии в двете училища.

Второто нарушение е в първия сигнал. Според него масово се раздават на избирателите по две бюлетини, но не им се дава трета бюлетина. Третият сигнал е, че застъпници една от партиите партия са с жълта лентичка на баджа. Всички сигнали са проверени, няма нарушения, добавиха от ОИК.

 От БСП съобщиха, че застъпници и представители на Съюз за Пловдив изкривяват вота на екзитполовете

Застъпници на Съюз за Пловдив организирано участват в попълването на анкетни карти на социологическите агенции, които провеждат екзитполовете в Пловдив. За схемата писа и пловдивската медия, без да уточнява партията, спазвайки закона. Градски предизборен щаб на БСП - Пловдив обаче смята за нужно да посочи кои са участниците в преднамереното изкривяване на данните. Въпреки че до окончателното преброяване на бюлетините ни делят часове, манипулирането на екзитполовите има психологическо въздействие върху избирателите. Считаме за нужно да оповестим това, което нашите представители на терен са констатирали.
ГПЩ на БСП – Пловдив провежда паралелно преброяване и уверяваме пловдивчани, че няма да допуснем манипулиране на вота. Всеки протокол ще бъде проверен надлежно и сравнен със сканирания такъв на страницата на ЦИК.
В последните десет години Пловдив стана терен на много и лоши изборни практики, но днешната е безпрецедентна.