Шестима медици бяха  наградени от Пловдивската колегия на БЛС с награди "Лекар на годината 2019”.  Това стана на тържествена церемония в ресторанта на парк- хотел "Санкт Петербург" след годишното отчетно събрание на съсловната организация.  Наградите им бяха връчени от председателя на Регионалната колегия на БЛС Пловдив д-р Атанас Калчев и секретарят на организацията д-р Георги Кръстев.
"За мен това е признание на усилията на моите колеги в Медицинския университет. Посвещавам  награда на екипа, с който работя. Щастлива съм, че работя с толкова много квалифицирани и можещи колеги", заяви проф. д-р Мариана Мурджева- ректор на Медицински университет – Пловдив , удостоена с приз за своя принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники
Проф. д-р Иван Дечев  началник на Клиниката по урология в УМБАЛ "Свети Георги"получи награда „Отличен лекар от Регионалната колегия на Български лекарски съюз” като лекар на 2019 г.
Доц. Панайот Николов бе награден за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на дадена специалност.
 За приноса си за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация признания получиха д-р Кирилка Пракова и д-р Емилия Спасова. В категорията „Ти си нашето бъдеще“ победител е д-р Неофит Спасов от Отделението по Детска онкохематология в УМБАЛ „Свети Георги”.