Административен съд – Пловдив, V състав се произнесе с Определение по адм.дело № 3319/2019г. образувано по жалба на Жана Папазова от ДПС, с която оспорва Решение № 243-МИ от 28.10.2019г. на Общинска избирателна комисия  град Пловдив, за насрочване на втори тур на изборите за Кмет на Район Източен, Община Пловдив и допускане на кандидатите събрали най-много гласове до участие във втори тур.
Съдът със своя акт оставя без разглеждане жалбата на Жана Папазова като процесуално недопустима и прекратява  съдебното производство по делото.
Съдебният състав е приел, че Решение № 243-МИ от 28.10.2019г. на Общинска избирателна комисия  град Пловдив не подлежи на обжалване, с оглед разпоредбата на чл. 459 ал. 1 от ИК /Всеки кандидат за общински съветник или кмет, партиите, коалициите и лицето, което представлява инициативния комитет, регистрирали кандидати за съответния вид избор, може да обжалват решението на общинската избирателна комисия за определяне на резултатите от изборите пред съответния административен съд в 7-дневен срок от обявяването на решението/.
Определението подлежи на обжалване пред ВАС на РБ в 7 – дневен срок от съобщението до жалбоподателя за постановяването му.