Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров обеща да бъде намален данъка на моторните превозни средства в града, който според него е висок. Това обяви той на пресконференция. Редуцирането на налога ще стане след задълбочен анализ и с решение на новоизбрания Общински съвет на града. Едно от първите неща, с които ще се заeма, е постоянно нарастващият трафик в града, добави още Здравко Димитров.

Предстои и ревизия на управлението на досегашния кмет Иван  Тотев. Народният представител от ГЕРб Менда Стоянова от своя страна подчерта, че не е чак толкова висок данъка на моторните превозни средства в Пловдив. В брифинга частваха и новоизбравине шестима районни кметове от ГЕРБ. Здравко Димитров ги увери, че ще имат пълната му подкрепа. Той добави, че идния понеделик ще обяви официално своя екип.

" Битката не беше лека, имахме много срещи с пловдивчани по районите, в които има много проблеми. Всички ще работим заедно за Пловдив. Ще взимаме всичко най- добро за града", увери новият кмет. Той благодари лично на премиера Бойко Борисов за оказаното му доверие и обеща да го оправдае. След това добави, че добре дошли за всички споделящи програмата на ГЕРБ за управлението на ГЕРБ и с никой няма да се правят уговорки.