Комплексът за социални услуги за деца и семейства – Пловдив ежегодно отбелязва Деня на християнското семейство – 21 ноември. Тази година празникът е част от Информационна кампания по приемна грижа „Приеми ме с обич”, която се провежда от Областен екип по приемна грижа – Пловдив в партньорство с КСУДС – Пловдив,  и е своеобразно заключително събитие на кампанията.
В рамките на пресконференцията ще бъде представена статистическа информация за проведената кампания и нейните резултати.
Втората част от събитието е детски празник, който включва групови занимания – съвместни дейности на децата и техните приемни семейства.

Към 31.10.2019 г. Областният екип по приемна грижа – Пловдив отчита 78 действащи професионални приемни семейства, в които са настанени 81 деца.
Екипът на КСУДС Пловдив подкрепя приемни семейства, които не попадат в обхвата на ОЕПГ, както и деца, настанени в приемна грижа. За 2018 г. е работено по 26 случая, а до 31.10.2019 г. случаите са 19. За семействата подкрепата се изразява в ежемесечно информиране и консултиране, посредничество и застъпничество, супервизия. Част от децата ползват социални услуги за подкрепа на тяхното развитие и терапевтична работа за компенсиране на затруднения в развитието. Поради факта, че приемната грижа е временна мярка за закрила, децата, които нямат шанс да се върнат в своите биологични семейства най-често са вписани в регистрите за осиновяване и в тази връзка специалисти на Център за обществена подкрепа работят за подпомагане и реализиране на този процес. През настоящата година сградата на Центъра за обществена подкрепа активно се използва за осъществяване на така важните срещи между децата и техните биологични родители – приятната и спокойна обстановка и подкрепата от специалисти е от особена важност за съхраняване на детската психика в условията на подобни трудни ситуации. Екипът на Комплекса е приел това за своя мисия, която изпълнява безкомпромисно.
2019 година е белязана от честването на 30 години от приемането на Конвенция за правата на детето. Всички събития в КСУДС са в контекста на тази годишнина, тъй като гарантирането на детските права е ангажимент на специалистите от всички области, на семействата и безспорно на приемните семейства в тяхната нелека задача - да осигурят сигурност, безопасност и подкрепа за децата и техните семейства, изпаднали в криза. Гарантиране правото на всяко дете да живее в семейство е това, което обединява усилията на Комплекса и  ОЕПГ, като провеждането на Кампанията „Приеми ме с обич” е крачка в нейното реализиране. Информационната кампания ще продължи и след Заключителното събитие на 21.11.2019 г.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/  кани представители на медиите  на събитие от Информационна кампания по приемна грижа „Приеми ме с обич”. Тое насрочена за 21 ноември от 1
от 15:30 часа в  Пловдив, ул. Неофит Бозвели № 38 в Комплекс за социални услуги за деца и семейства
 
Програмата включва:
Пресконференция за отчитане резултатите от Кампания „Приеми ме с обич”
Ателие „Музика в действие” за деца и техните приемни семейства
Арт-ателие „Писмо до моето бъдещо Аз” за деца и техните приемни семейства.
Акция по кръводаряване „Още един начин да помагаме“, която традиционно се реализира на този ден съвместно с Регионален център по трансфузионна хематология.