Ботев (Пловдив) елиминира Славия от турнира за Купата на България. В осминафинален мач "канарчетата" се наложиха с 2:1 над "белите".

Двубоят се игра при изключително тежък и заснежен терен на стадион "Славия" в столицата. И двете попадения за "канарчетата" реализира Тодор Неделев, а голът за домакините бе дело на Калоян Кръстев.

Официален дебют за мъжкия отбор на Ботев записа юношата Станислав Работов, който стартира като титуляр и бе на терена през всичките 90 минути. Двата тима направиха здрав сблъсък, в който си размениха по едно полувреме.

През първата част "жълто-черните" бяха по-добрият отбор и още в 3-ата минута откриха резултата. Лазар Марин получи топката по левия фланг и центрира към наказателното поле, а Тодор Неделев от движение прати кълбото в мрежата за 1:0.

В 8-ата минута опасна атака на "белите" завърши с неточен удар. В 13-ата минута Янко Георгиев отрази далечен изстрел на Димитър Велковски.

В ответната атака ботевистите организираха нападение с едно докосване и Джонатан Перейра се озова на добра позиция, но вратарят на домакините скъси дистанцията и парира удара. В 18-ата минута Велковски пробва удар от далечно разстояние, но Янко Георгиев внимаваше и изби.

Така се стигна до 27-ата минута, в която Тодор Неделев за втори път взриви сектора с феновете на Ботев. "Канарчетата" осъществиха красива атака с множество подавания, а в нейния край Станислав Шопов пусна страхотен пас към Тодор Неделев, който се озова с топка в крака в наказателното поле и с отлично насочен удар удвои аванса на пловдивчани - 2:0.

Секунди по-късно ботевистите получиха страхотна възможност окончателно да убият интригата. Тодор Неделев изведе Антонио Вутов сам срещу вратаря, но ударът на нападателя мина покрай целта.

В 38-ата минута след центриране от корнер играч на "белите" засече с глава, а Янко Георгиев се намеси отлично и изби. В 43-ата минута Вутов намери Неделев по левия фланг и атакуващият футболист шутира, а Георгиев изби с крак.

Второто полувреме стартира със сериозен домакински натиск. В 50-ата минута Георги Йомов се озова на страхотна позиция и шутира, но Лазар Марин се намеси отлично и на шпагат парира удара.

Секунди по-късно Йомов отново отправи опасен удар, който бе спасен от Янко Георгиев. С течение на времето натискът на "белите" се засилваше и логично те стигнаха до попадение във вратата на Ботев.

В 61-ата минута Галин Иванов отправи силен удар отляво по атаката на "белите" и топката се озова в Калоян Кръстев, който от непосредствена близост се разписа за 1:2.

Последваха минути без сериозни голови положения пред двете врати. В 75-ата минута пловдивчани пропуснаха страхотно положение, след като Виана отправи слаб удар от чиста позиция, уловен от Георгиев.

В 80-ата минута Янко Георгиев се превърна в герой за "канарчетата". Домакините организираха добра атака, която завърши с центриране към Калоян Кръстев и той засече с глава, а Георгиев с феноменален рефлекс парира удара на нападателя.

В 89-ата минута късметът бе на страната на ботевистите, след като Петър Патев бе оставен непокрит в наказателното поле на "канарчетата" и от отлична позиция шутира, но прати кълбото покрай вратата на Ботев. ?

Ботев: Янко Георгиев, Филип Филипов, Станислав Работов, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Джонатан Перейра (87 - Димитър Тонев), Костадин Ничев, Лъчезар Балтанов, Станислав Шопов, Тодор Неделев (86 - Марко Перван), Антонио Вутов (68 - Фернандо Виана)
Борбен Ботев се справи със Славия и продължава напред за Купата Галерия Видео