Обновената сграда на Детска градина „Едгар Бороу“ откриха днес кметът  на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район Тракия Костадин Димитров. Те прерязаха лентата заедно с директора Димка Христова, а хлапетата от градината изнесоха празнична програма.

Основният ремонт на сградата е по програма „Красива България“, като средствата, отпуснати за целта са над 395 000 лева, а съфинансирането от страна на Община Пловдив е в размер 276 000 лева. Освен положена външна топлоизолация, сменена е дограмата, частично е ремонтиран и покривът с хидроизолация. Преди време на покрива са поставени фотоволтаици.

„В район Тракия останаха само две детски градини, които не са санирани – „Десислава“ и „Еделвайс“. Наложително е да бъдат ремонтирани, за да имат възможност да спестяват средства за отопление, а и за да се чувстват децата и техните учители по-добре“, уточни районният кмет Костадин Димитров.

Той конкретизира, че и в двете детски заведения е стартирала подготовката за саниране на сградите. В ДГ „Еделвайс“ е обновен дворът, поставена е хидроизолация на покрива, направено е и отводняване, с което сградата е напълно подготвена за саниране.

„Това е пътят, по който трябва да вървим – децата са нашето бъдеще и ние трябва да работим за тях. В момента изчакваме докладите на всички районни кметове, за да видим къде е възможно да направим допълнително група в детска градина или ясла или направо ново детско заведение,“ сподели кметът Здравко Димитров.

От 2012г. до момента по проекта „Красива България“ са ремонтирани – ДГ „Космонавт“, Античен театър, къща Клианти, къщата на занаятите (ул. „Стръмна“ 3), изграден е информационен център на Античния театър, ДГ „Весела“.

На днешния празник освен родители присъстваха и заместник-кметът Стефан Стоянов, заместник-кметът на район Тракия Веселина Стоянова, секретарят Женя Петкова и служители на администрацията.