Над 300 деца от всичките клубове по спортна и художествена гимнастика в Пловдив ще се включат в благотворителния концерт „Шоу без име“, организиран от Нешка Робева. Той ще се проведе на 14 декември от 19,00 часа в спортна зала СИЛА.

В 10 града на страната се организират 10 различни спектакъла, в които участие взимат местните спортни надежди. В спектакъла в Пловдив ще участват и представители на фолклорен ансамбъл Дилянка.
Той има за цел подпомогне спортните клубове, танцовите колективи и изявени деца таланти от градовете, в които ще гостува. В шоуто ще вземат участие и едни от най-добрите артисти и спортисти като „Хор Нуша“ с диригент Нели Андреева, Димитър и Христо, Олимпийски и европейски шампиони по спортна акробатика и аеробика, златни медалистки от национални първенства и членове на националния отбор по художествена гимнастика от КХГ „Левски“.

„Община Пловдив подпомага мероприятието, което е част от спортния календар за 2019г. Осигурили сме средства в размер на 5000 лева“, обясни заместник-кметът Георги Титюков и припомни, че в Пловдив има 123 клуба, които развиват близо 50 вида спорт.

„Невероятна енергия дават на публиката малките спортисти. Те знаят, че не са на състезание, а правят нещо много по-различно и усещането на всички е невероятно“, сподели Нешка Робева.

Организаторите на концерта събират средства и за друго благотворително събитие – за лечението на 3-годишната Йордана, която страда от рядкото заболяване проксимален бедрен дефицит, което затруднява ходенето. За лечението ѝ е нужна скъпоструваща операция. Лекарите в САЩ дават надежда, че тя ще може да стъпва нормално, но за целта е нужда сериозна операция. За първата интервенция трябва да се платят непосилните 184 744 долара и то бързо.

Подготовката върви усилено, а участниците тренират почти ежедневно, защото, както обещата организаторите спектакълът ще бъде наистина впечатляващо и незабравимо изживяване за публиката. Билети се продават на сайта на Ивентим, на касата пред зала „Сила“ и Община Пловдив.