Селата Куклен, Брестник, Брани поле, Първенец, Марково и Белащица са първите населени места, които през 2020г ще бъдат посетени от мобилните екипи на ОДМВР – Пловдив през месец януари. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по- добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места

Два мобилни екипа от служители на криминална и охранителна полиция, секторите икономическа и пътна полиция към ОДМВР Пловдив заедно с  представители на регионалните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" започват срещи и прием на граждани в населените места в Пловдивска област в началото на месец януари. Съгласно график утвърден от директора на ОДМВР Пловдив посещенията на екипите ще започнат от 7-ми януари 2020г. в селата Куклен, Брестник и Брани поле. Същия ден втори мобилен екип ще се срещне с жители на Първенец, Марково и Белащица. Полицейските служители ще обсъдят заедно с кмета наболелите проблеми на съответното населено място и ще посетят няколко жилища, местен магазин и питейно заведение. Гражданите и представителите на местната власт ще имат възможност да подават сигнали свързани с пътната безопасност, опазването на обществения ред, за извършени престъпления, както и сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции. С цел превенция, представителите на реда ще се срещнат и с директори на учебни заведения в съответните населени места, за да бъде споделен опита на педагозите за констатирани от тях престъпни навици и прояви на ученици в поверените им учебни заведения.