На 19 януари малко преди 7ч. сутринта  е получено съобщение за възникнал пътен инцидент  с пострадал пешеходец в гр. Асеновград. На улица " Васил Левски" № 26. Товарен автомобил «Мерцедес» с пловдивска регистрация,управляван от 57 годишен местен жител е ударил 22 годишен пешеходец. Направената алкохолна проба на водача с близо 32 годишен стаж, е отрицателна. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. Причините ще се  установяват в хода на образуваното досъдебно производство образувано за престъпление по чл. 343 ал 1 буква Б във връзка с чл 342 ал 1 от НК. Постадалият е настанен за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" със счупена дясна подбедрица и черепно- мозъчна травма с опасност за живота. Работата по случая продължават служители от РУ Асеновград.
В град Карлово на кръстовището между улица «Генерал Карцов» и ул. «Тодор и Ана Пулеви» в сутрешните часове на 19 януари при извършване на маневра ляв завой, водач се блъска в стена от къща. Пристигналият екип на място установява ПТП със значителни материални щети. При последвалата проверка по надлежния ред се установява, че водачът на лек автомобил "Мерцедес" е шофирал след употреба на алкохол – 1,74 промила. Положителен е и теста за употреба на наркотични вещества – амфетамин и кокаин. В автомобила на 23 годишния карловец са пътували и още двама местни младежи. Екип на спешна медицинска помощ е  прегледал – пътниците 19 г. момче и 23 годишно момиче,  които са освободени за домашно лечение. В РУ Карлово е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 343 ал 3 във връзка с чл 343 ал.1, буква «А» от НК.
На 19 януари е подаден и сигнал за пътно-транспортно произшествие в гр. Брезово. Екип на РУ Раковски, пристигнал на местопроизшествието е установил, че водач на "Воксхол", модел Зафира е ударил 13 годишно дете, което се е движело по платното за движение срещу движението на автомобила. Момичето също е от гр. Брезово. Виновният водач е оказал първа помощ на пострадалото момиченце,като го транспортирал до филиала за спешна помощ в града, а в последствие детето било отведено за обстоен преглед в УМБАЛ "Свети Георги". След специализирана консултация по- късно пострадалото момиче е освободено за домашно лечение без сериозни травми. Тестът за алкохол и наркотици направен на 57 годишния водач е отчел отрицателен резултат. Случаят е отработен по административен ред.