От Пътна полиция апелират шофьорите стриктно да спазват указанията на органите на реда при затваряне на участъци за снегопочистване
През вчерашния ден в оперативните центрове на пожарните служби в страната са получени 129 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка. Над деведесет от сигналите са за отстраняване на паднали дървета и клони, други 30 са свързани с евакуиране на граждани от закъсали превозни средства.  

Само за последния час в Националния оперативен център на ГДПБЗН са получени допълнителни 40 сигнала, резултат от усложнената зимна обстановка. Основната част от тях са за паднали дървета и закъсали автомобили. Най – тежка е обстановката в областите Разград и Русе.

Ловеч

От 17 часа вчера движението през Троянски проход е ограничено за всички МПС, поради ураганен вятър и обилен снеговалеж. От 18 часа движението по път III-358 Шиково-Рибарица е ограничено за всички МПС, поради обилен снеговалеж.

В областта има населени места без топ.

Монтана

Паднало дърво възпрепятства свободното движение по жп линията Монтана – Берковица. На място има спрял влак. Екип от РДПБЗН – Монтана работи по разчистване на железопътното трасе.

Кърджали

На територията на областта пътищата са проходими при зимни условия, няма бедстващи граждани. Към момента има населени места без ел. Захранване.

Разград

На територията на областта има населени места без електричество. За отстраняване на авариите работят екипи на Енерго Про.

Пожарникари и спасители са евакуирали над 40 човека от закъсали автомобили. На пътя Лозница – Търговище екипите на пожарната служба са извели и оказали помощ на петима румънски граждани.

Русе

И на териториятя на област Русе има населени места без ел. Захранване. Аварийни екипи работят по отстраняване на авариите. Пожарникарите от Ветово успешно оказаха помощ и издърпаха от преспите линейка на ЦСМП-Ветово.  Евакуирани и транспортирани до дома им са двама човека от закъсал автомобил на пътя с. Семерджиево-гр. Ветово.

Сливен

Екип на пожарната служба работи по евакуирането и транспортирането на 4 човека от закъсал автомобил в местността Карандила.  

Смолян

Пътищата са проходими при зимни условия. Няма бедстващи граждани.