"Дойдох на срещата в  Пловдив е да чуя социалистите за оценката за ситуацията в страната. Исках и мнението им за обстановката БСП преди изборите на ръководство през април. Това е важен момент на партията ни, защото веднъж на четири години правим своя избор. Силата е в социалистите по места, защото за първи път избираме лидер на партията пряко. Това заяви  в Пловдив лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя дойде в града по покана на дискусионен клуб „Георги Кирков“, чийто председател е Иван Петков. На срещата в хотел "Марица"  присъствияха бившият градски лидер на БСП Захари Георгиев и народният представител доц. Георги Йорданов.

Самият Иван Петков ще се  кандидатира за лидер на градската организация на червената партия на изборите през месец март. Той и групата около него искат смяната на досагашния председател Красимир Трифонов, който не присъства на срещата с Корнелия Нинова.

Иван Петков заяви, че за първи път идва председателят на БСП на тяхна среща. "Всички бяха поканени, нашият дискусионен клуб е изпратил покана към градския съвет, всеки един член на партията може да дойде и да присъства днес. Това, че от Градския съвет не са уведомили медиите, а ние направихме това пряко, вече си е техен проблем. Всеки един член има право да присъства, никой не му е забранил.", отговори Петков на въпрос за тайността на сбирката.

В залата не беше и Георги Гергов, областен лидер на БСП. Във връзка с отношенията й с Гергов Нинова заяви, че те са нормални и колегиални. Тя каза, че разговаря с Гергов на пленуми на партията в София.

Смяна на ръководството дали ще има, зависи само от пловдивските социалисти. Те сега трябва да си изберат градското ръководство, после след Конгреса ще има избор и на областно ниво, поясни Нинова. Тя смята, че резулататите от последните избори за пловдивската организация не са отлични и има какво да се желае.

Нинова каза, че се намираме в изключително сложна ситуация в България, трябва да се готвим и за парламентарни  избори, допълни тя.

По думите й БСП участва в последните два протеста, депутати от левицата са се включили и са били приети от хората добре. Работим за промяна на това управление на правителството на Борисов, каза Нинова. Кога ще организираме ние самостоятелен митинг, ще ви уведомим, когато го решим, заяви Нинова. Тя отрече да прави чистки на „Позитано“ 20 и не се страхува от конкуренцията на Кирил Добрев. "Всеки е свободен да се кандидатира в нашата партия за лидер, нашата задача е да организираме свободен избор", завърши  тя.