Полицията залови нарушители зад волана. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив.
На 10-ти февруари около 23,30ч. служители на Първо РУ на улица "Димитър Талев" спрели за проверка «Опел Вектра». Лекият автомобил бил управляван от 19 годишен водач от село  Крепост, обл. Хасково.  Младежът се държал неадекватно и бил откаран в районното управление, където му била извършена проба с драг чек. Тестът реагирал положително за употреба на марихуана. По случая е започнато бързо производство за  престъпление по чл. 343Б ал 3 от НК. Работата по случая продължава.  
Служителите на Второ РУ задържаха за шофиране след употреба на канабис 19 годишен водач на "Сузуки гранд витара". Младежът бил спрян за проверка на улица «Свети Валентин» в Пловдив. При извършена проба по надлежния ред, драг чек тестът реагирал положително на канабис. На нарушителят е издаден АУАН по Закона за движение по пътищата и талон за медицинско изследване на кръвта, но водачът е отказал да даде кръвна проба. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл 343 Б ал 3 от НК. Материалите са докладвани на прокуратурата.
В РУ Карлово е започнато бързо производство срещу 28 годишна жена от село Васил Левски. На 10 февруари в село Ведраре, проверяващите спрели лек автомобил "Фолксваген голф".  В хода на извършвана проверка се оказало, че жената управлява автомобила си, без СУМПС и е в едногодишен срок от наказанието и по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство-престъпление по чл. 343 В ал 2 от НК. За случая е уведомена РП Карлово.
Задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества е и 22 годишен от Брезово.  Проверката  била извършена на 10 февруари на улица "Русалка"  в гр. Брезово. Служителите на РУ Раковски установили, че водачът управлява МПС чужда собственост - лек автомобил «Фолксваген голф», а направеният тест с драг отчел употреба на тетрахидроканабинол. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 Б ал 3 от НК.