Кметът на Пловдив Здравко Димитров и общинските съветници от ГЕРБ се събраха да преговарят за бюджета на общината. Това стана на днешната сесия на ОбС. Градоначалникът призова  призова съветници от различните групи да спрат с прекомерните си искания за отпусане на средства.

 Той добави, че  съветниците искат за три месеца чудеса да станат и призова групите да спрат с претенциите си към бюджета. На исканията на ГЕРБ на районните администрации да бъдат отпуснати общо 3,3 милиона лева, той заяви, че когато се реализират проекти те са, както за отделния район, така и за града.

Кметът защити и намерението на администрацията да изтегли кредит от ЕИБ. Според кмета Европа дава евтини пари и те трябва да бъдат взети. Всеки бизнес разчита на кредити, а не на собствени пари, за да работи, добави Здравко Димитров.

"Това, което заварихме, не е приятно за бюджета. Има доста направени разходи, които трябва ние да разплатим. Казах и на предишната сесия – Не се обръщай с гняв назад! Но тези разходи не ни позволяват по-богата Капиталова програма. Трябва да се търсят резерви в общинската собственост относно увеличаване на приходите", заяви  заместник-кметът по финанси Илия Кирчев.