Начало на пролетния сезон в галерия "Аспект" бележи третото издание на сборната тематична изложба „Нещо старо, нещо ново...”. Както и в предишните изложби, идеята е всеки от поканените автори да представи две картини – стара и нова, които са максимално отдалечени като време на създаване; колкото по-голям е периодът, толкова по-интересни са резултатите. В миналите издания на проекта бяхме свидетели на изключително любопитни находки и искрено се надявам и сега да е така.
    За настоящата изложба реших да поканя 18 добре познати пловдивски художници и да дам възможност на публиката, познавайки тяхното творческо развитие, да направи своите сравнения. С удоволствие приеха да участват Валери Ценов, Вихра Григорова, Георги Щърбев, Димитър Добрев, Ели Станчева, Здравка Василева, Иван Шишков, Илия Желев, Лили Кючукова, Михаела Иванова, Недко Итинов, Нели Ценова, Никола Певичаров, Николай Няголов, Румен Манолов, Румен Нечев, Снежана Фурнаджиева и Станимир Видев, който всъщност преди 13 години ме насочи към тази идея. Тя ми даде възможност, като галерист, да науча много за отношението на художниците към техните творби във времето, за това кой има архив и пази картини от различни свои периоди и кой охотно се разделя с всичко, което създава. Затова и някои от съпоставяните творби не са много отдалечени времево, но пък със сигурност мога да кажа, че посетителите ще видят картина от 1964г. В някои от двойките има приемственост, други са неразпознаваеми и практически несъпоставими, а има и нови реплики на представените стари творби, но именно в това се състои предизвикателството.
За всеки, който би желал да посети и разгледа тази интригуваща изложба, тя ще бъде открита на 18 февруари в 18.00 часа и ще бъде на разположение на посетителите до 9 март.