На церемонията по отличаването на най-добрите университети на България, известен още като Академичните Оскари, Университетът по хранителни технологии грабна първо място в категория „Хранителни технологии“.

Наградата бе връчена на ректора проф. д-р Пламен Моллов от Милена Караилиева от мениджърския екип на „Кауфланд“-България.
На церемонията, организирана от в. 24 часа в Галерията на ул. „Оборище“ 5 в София, присъстваха ректори на висши училища, представители на науката, бизнеса и изкуството, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на земеделието Десислава Танева, кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият председател на Парламента и служебен премиер Огнян Герджиков.
„Много се радвам да дам тази награда на УХТ, защото имам възможността чрез ректора да благодаря на всички преподаватели за отдадеността в името на качественото образование. Ние вярваме, че доброто образование е основата на добрия бизнес“, заяви Караилиева.
„За мен е висока чест да приема тази награда, като нов ректор на Университета по хранителни технологии тя ме мотивира заедно с моя екип да бъдем още по-усърдни в нашите усилия и да утвърждаваме УХТ като водещ национален образователен център.“, заяви проф. Моллов. Той благодари на организаторите – екипа на в. 24 часа, утвърден лидер на медийния пазар, но и истински духовен лидер, който със създаването на рейтинговата система на висшите училища в България дава възможност да се дефинират техните реални постижения. Затова за нас е не само висока чест да бъдем тук сред вас, да бъдем свидетели на защитата на една висока обществена морална кауза, но е и истинска привилегия, каза ректорът.
Наградите за университетите са базирани на ежегодна класация, провеждана от Министерството на образованието и науката и консорциум, включващ Институт „Отворено общество“ и „Сирма груп“.