Инвестиция за  2 милиона евро ще реализира  компания „Веним Груп” на територията на община „Родопи”. В землището на село Кадиево те ще изградят модерна база за ремонт на селскостопанска техника.  Заводът ще бъда разположен на площ от близо 10 декара, в местността „Гьола”. В него ще работят 20 души,  наети от региона.
Днес, в присъствието на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, заместник-кмета Владимир Маринов и председателя на общински съвет „Родопи” Георги Цанков беше даден стар на строителните дейности.  
„Фирма „Веним Груп” е един от най-големите инвеститори в „Родопи” . Убеден съм , че доброто развитие на нашата община е в пряка зависимост от връзката й с бизнеса. Когато общинската администрация работи ръка за ръка с частните инвеститори се създават нови работни места”, каза кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.
Павел Михалов и заместникът му Владимир Маринов, заедно с  инвеститорите в лицето на Васил Тасев направиха първа копка на новоизграждащата се база.
Васил Тасев е управител на Мини ВЕЦ "Кадиево”,  първият частен ВЕЦ в страната. Изграждането на съоръжението бе една от най-големите инвестиции на територията на община „Родопи”  през 2013 година.