Тази година в Международното изложение „Ваканция и СПА Експо“, което започна вчера и продължава до събота, се представят над 360 участника от 20 държави – национални туристически организации, туристически фирми, общини, курортни комплекси, хотелиери, авиокомпании, софтуерни компании, съпътстваща туризма индустрия, медии.

За първи път във „Ваканция и СПА Експо“ се включат 60 нови изложители и представители на сектора от Босна и Херцеговина, Кения и Франция.

В тазгодишното изложение впечатлени прави представянето на българските общини. На националния щанд на Министерството на туризма присъстват 22 съизложителя- общини, туристически сдружения, музеи и туристически организации.

Община Пловдив е традиционен изложител във „Ваканция и СПА Експо“ . Тази година екипът от отдел „Маркетинг и реклама“ към ОИ „Старинен Пловдив“ с ръководител Юлиана Йорданова е разработил специален и различен от обичайното дизайн на пловдивския щанд, посветен на един от новите знакови обекти на Пловдив -  „Епископската базилика на Филипопол“.

През втория ден на „Ваканция и СПА Експо“, Министър Николина Ангелкова отново посети Интер Експо Център. По време на обиколката тя разгледа и пловдивския щанд и остана очарована от атрактивния дизайн, с характерни елементи и открояващ се бранд, който включва фрагменти от известните мозайки и препратка към някогашния вид на Базиликата с уникални медальони с различни видове птици.