Заловиха пияни и дрогирани зад волана. Това съобщиха от ОД МВР.
В ареста на Първо РУ са задържани двама водачи на МПС, шофирали след употреба на наркотични вещества.  На 19 февруари автопатрул на районното управление извършил проверка на 27 годишен водач на „Опел Астра“. Мъжът бил спрян на улица „Македония“. Направен по надлежния ред тест, реагирал на канабис и амфетамин. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл 343Б ал 1 от НК.  За употреба на амфетамин е задържан и 19 годишен младеж от с. Белащица. Служителите на "Специализирани полицейски сили" го спрели на булевард „Александър Стамболийски“ в града. Работата и по двата случая продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.
С постановление на Районна прокуратура, РУ Труд образува бързо производство срещу 44 годишен мъж от село Рогош. На 24 януари мъжът е управлявал МПС под въздействие на 1,41 промила алкохол. Образуваното бързо производство е за извършено престъпление по чл 343 Б ал 1 от НК.  
69 годишен мъж бе задържан в участъка на РУ Раковски за шофиране след употреба на алкохол. МПС било спряно за проверка на улица „Радко Попов “ в село Брезово. Алкохолната проба на водача на „Форд Фиеста“, отчела  употреба на 1,40 промила.  Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 343Б ал 1 от НК.