По инициатива на кмета на община Асеновград доктор Христо Грудев, младежите от Общински младежки съвет посетиха болницата в града. Посрещна ги доктор Иван Червенков – управител на болничното заведение. Представителите на неправителствената организация и на МБАЛ – Асеновград обмислиха за в бъдеще да си сътрудничат.
Шефът на МБАЛ – Асеновград и младите ентусиасти се разходиха из почти всички отделения на здравното заведение. Представяйки се пред пациентите младежите им вдъхнаха увереност и им пожелаха бързо оздравяване. Показаха им, че дори само една усмивка и добра дума от непознат може да дари надежда и опора на човек в нужда.
Представителите на Общински младежки съвет се запознаха с болката и мъката на хората. Срещнаха едновременно тъгата и желанието, борбата за живот. Осъзнаха, че често те вървят ръка за ръка, скрити някъде в душите на страдащите. Разбраха, че болните не са никак малко, за съжаление, независимо дали самите те го оповестяват публично, или не. Научиха и за нелеката работа на медиците, които ежедневно отдават част от себе си, за да бъдат в помощ на пациентите.Лежащите в различните отделения на асеновградската болница пък споделиха възхищението си от доброто отношение и грижи на медицинските екипи.Доктор Червенков разказа на посетителите за новите апарати, с които се правят различни изследвания, показа им обновените и осъвременени отделения, както и тези, които след време да бъдат отремонтирани.
Целта на младежката организация в Асеновград е именно благотворителността. Посещението на младежите ги накара да се замислят над много неща, за които до днес те не са подозирали. Това бе и идеята на инициативата на кмета доктор Грудев – младите хора да се запознаят с ръководството на болничното заведение и да се родят нови идеи за съвместна работа, с която да се подпомага на възможно най-голям брой заболели от различни заболявания.Младежите обещаха да бъдат полезни на МБАЛ - Асеновград с различни свои мероприятия в подкрепа на лежащо болните, а доктор Червенков, на свой ред, подкрепи желанието им, без колебание. Първата инициатива, с която Общински младежки съвет ще зарадва и ще вдъхне надежда на пациентите, вече е в ход. Инициаторите засега я запазват в тайна.