Единодушно общинската конференция на левицата подкрепи Станислав Стоенчев да бъде начело на БСП в Сопот. 29 годишният преподавател ще ръководи организацията за втори мандат.  В   отчет за работата на структурата и анализ на постигнатите резултатите Станислав Стоенчев припомни част от дейността на социалистите и даде заявка за продължаване на добрите инициативи, стартирали през годините.
    „ Измина един не лек мандат, но Общинския съвет работеше активно и отговорно и успя да организира и консолидира членския състав, симпатизантите и гражданите на община Сопот. Затова и на три поредни избора БСП бе първа политическа сила в общината.” обобщи  дейността на партийния орган за мандата 2016-2020 година Стоенчев. Увеличение на състава на общинската организация и вливането на млади членове в нея отчете конференцията, като най-висок е бил приемът през 2019 година.
    Социалистите избраха 15 членен състав на общинският съвет, който в  мандата 2020-2024 да бъде двигател на промени   за постигане на поставените от конференцията цели- увеличаване на членския състав и продължаването на традицията БСП – Сопот да  бъде първа политическа сила в общината.
    На форума бяха номинирани и кандидати за членове на НС на БСП и за Председател на партията. Кирил Добрев, Георги  Гергов, Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Атанас Петков са сред 11 номинации за председател на БСП, за който социалистите ще гласуват на 26 април.