"Второто полувреме го изиграхме по по-добър начин, но късата резервна скамейка повлия. На пейката бяха доста млади момчета, които нямат опит. Изпуснахме доста чисти положения да затворим мача. Трябваше да бъдем по-концентрирани. На нас ни беше необходима тази победа. Отборът игра добре. Всеки мач играем все по-добре. Това е пътят и няма да се откажем от него. Днес и двата отбора имахме равни шансове, но през второто полувреме допеснахме гол от единствената атака на съперника.

С контузията на Антонио Вутов нашият избор в атака е ограничен. Започваме трудно втория полусезон, но имаме линия, която преследваме. Ще имаме проблеми и колебания, но ще дойде момент, в който всичко това ще се отблагодари. Никога не съм казал, че целта на отбора е първата шестица. Шест момчета от школата бяха на пейката. За да влезеш в шестицата, трябва да имаш нужния потенциал, с който да изиграеш тези мачове. Ще видим къде ще се класираме в края на годината.
"Двете ни нови попълнения от чужбина, които чакат работна виза. Когато те се оправят, ще имаме по-голяма вариативност в атака", заяви старши треньорът на Ботев (Пд) Ферарио Спасов.

 "Получи се добър мач. Нямахме късмет, да отбележим втори гол
Съжалявам, че изпуснахме победата. И двата отбора имаха положения. Получи се добър мач.
Един удар имаха от Черно море през второто полувреме и ни отбелязаха.
Вкарвал съм гол за Ботев в Лига Европа, преди около 5-6 години. Днес синът ми беше за първи път на мач. Бях щастлив и заради това се насочих към него, след като отбелязах. След няколко дни имаме мач за Купата на България. Мислим си за него", заяви футболистът на Ботев Филип Филипов.
 
“Изиграхме добро първо полувреме, ударихме две греди. В началото на втората част обаче започнахме слабо, но имахме късмет, тъй като Ботев създаде  повече положения през второто полувреме, а ние играехме прекалено много с вратаря. Може би негативно влияние оказа това, че Илиан Илиев не бе в съблекалнята на почивката. Когато ни вкараха гола се събудихме и погледнахме повече напред. Измъкнахме една точка днес. Няма да се оправдаваме с липсата на хора. Знаете, че преди началото на сезона знаете, че при нас имаше проблеми. Много хора предвиждаха, че ще се борим да не изпаднем. Искаме да изградим добър отбор. Разбира се, че ще искаме да играем в шестицата, но то не е самоцел. Имаме още три мача - ще видим какво ще стане", заяви помощник-треньорът на Черно море Петър Костадинов.