„Предстои ни много работа, за да разширим влиянието на БСП в района и града. Започваме с организационни реформи и ще продължим с политически инициатива, за да отговорим на очакванията на пловдивчани”, заяви новоизбраният председател на БСП – Северен д-р Атанас Баташки. Делегатите на районната отчетно-изборна конференция почти единодушно гласуваха за него, тъй като другият кандидат получи само един глас. Младият хирург постави и предстоящите задачи пред форума, като подчерта, че целта е социалистите да спечелят следващите избори. „Ние трябва да сме на пулс на времето и да разбираме потребностите на хората. Да говорим с тях непосредствено и да отстояваме техните интереси”, допълни д-р Баташки, който е и общински съветник. Той поздрави членовете на Районния съвет, с който ще ръководи структурата в следващия мандат. БСП – Северен ще има 19 делегати на Градската партийна конференция, на заседанието на 50-ия Конгрес – четирима. По решение на днешната конференция това са: д-р Атанас Баташки, издателят Валентин Денев, адвокат Цеца Бресковска и народният представител Георги Търновалийски.
Още две районни отчетно-изборни конференции се проведоха днес в Пловдив, на които досегашните председатели запазиха поста. Инж. Йордан Василев ще ръководи БСП – Източен и в следващите четири години. Той остана единствената кандидатура след самоотвода на Милена Колева. Най-малката районната организация в Пловдив ще участва с 11 свои делегати в Градската конференция и ще има  двама конгресмени на 9 май - инж. Йордан Василев и юриста Красимир Карамфилов.
Конференцията на БСП – Западен преизбра досегашния председател Десислава Йорданов. За нея гласуваха 38 членове на форума, а за другия кандидат, доц. Димитър Станков – 14 На 15 март в заседанието на Градската конференция ще участват 20 делегати на района, а на Конгреса БСП – Западен ще представляват Десислава Йорданова, Иван Цанов и Иван Мотерников.
На заседание снощи  новият състав на Градския съвет на Обединението на жените социалистки в Пловдив избра Веселина Карапеева за координатор на структурата. 43-годишната директорка на Математическата гимназия ще работи с оперативно бюро в състав: Ангелина Божилова – ОЖС Централен, Таня Николова – ОЖС Южен, Недялка Петрова – ОЖС Западен, Цеца Бресковска – ОЖС Северен, Райна Бонева – ОЖС Тракия и Марина Добрева – ОЖС Източен. „ Обществото ни е потънало в проблеми и женският поглед върху решаването им е полезен и необходим”, заяви Карапеева.