"Сгреших със състава в началото. Топката не се движеше добре. Последната седмица казах, че това ще е тежък мач и явно никой не ми повярва. Вината за това е изцяло моя. На последната тренировка използвахме и масажисти в тактически упражненията. Трудна е ситуацията, имаме много контузии и в тези моменти трябва да се покаже характер. Днес трябваше да спечелим мача, но не показахме достатъчно желание и не изглеждахме добре“ Голът, който допуснахме  беше липса на мъжество.  Оставахи 3-4 минути до края на срещата и трябваше просто да се покаже характер. Не може да допуснеш подобен гол. Всички са виновни в наказателното поле, защото никой не пое отговорност да изчисти топката", заяви старши треньорът на Локомотив (Пд) Бруно Акрапович.

"Момчетата се стараха, не се предадоха до края, изчакаха нашия момент и бяхме възнаградени. Това не бе добър мач за Локомотив (Пд). Спечелихме , която за нас значи много. Математически тя за нас е нищо, но дано показва, че имаме какво да покажем. Разочарован съм много от трите поредни загуби, искахме да вземем точки от всички мачове досега, но не стана. Минимален ни е шансът да оцелеем, нищожен, но във всеки мач излизаме да покажем добър футбол, да развием отбора. Не робувам толкова на схеми и системи на игра, важно е футболистите каква битка могат да дадат на всеки един играч. Локомотив е много раздвижен отбор, всеки момент не знаеш как ще се разместят, Митко Илиев е навсякъде, но моите футболистите отговориха много добре. Витоша е абсолютен аутсайдер във всеки един мач, от нас зависи да променим това.  Футболистите ни имат сили, но трябва повече самочувствие", заяви старши треньорът на Бистрица Асен Букарев.

"Изпълнихме тактическите указания,защитавахме се добре  и успяхме. Локомотив (Пд) е един от най-добрите отбори в момента. Много трудно се играе на Лаута и точката има значение за предстоящите битки. Ще се опитаме да вземем колкото се може повече точки. Аз съм ботевист, но имам много приятели локомотивци. С общи усилия се справихме. До последно ще дадем всичко от себе си, все още не сме се предали и ще се се борим”, заяви защитникът на Витоша Апостол Попов.