Пет  денонощия в ареста на поделение на МВР ще прекара 54 годишен пловдивчанин във връзка с извършено нарушение на чл. 355 от НК. За това информираха от ОД МВР.

 На 16 март във времето от 22.00 до 24 часа, мъжът затворил заведение в кв. "Христо Смирненски" на улица Царевец и организирал частно събиране. В хода на извършена проверка от служители на РЗИ и полиция, мъжът се държал непристойно и започнал да отправя обиди към длъжностните лица.

Органите на реда са съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Материалите по случая са докладвани на пловдивски Районен съд и 54 годишния мъж е с наложено административно наказание" задържане в структурно звено на МВР " за срок от 5 денонощия.

Припомням, че само преди дни депутатите спешно предприеха промени в НК , заради нарушаване то на карантината. Бе направена и поправка в чл.355 от НК, която предвиждаше досега, че ако деянието е извършено по време на епидемия със смъртни случаи наказанието е лишаване от свобоса за 1 г или поправителен труд.  Според промените наказанието ще бъде лишаване от свобода до 3 г и санкции от 1000 до 10 000 лв.