Скорошните обстоятелства около обявената пандемия безспорно обърнаха платната и посоките за всички ни са или незнайни, или с нов старт. Наясно сме, че зад всеки нов старт стои по едно здраво тяло, свежа сила и гъвкав дух. Именно това е и мисията, която  инструктори и треньори подкрепят с две ръце, а именно #StayHomeBeActive.
След обявеното извънредно положение в страната един от най-важните сектори за човешкото развитие и здраве беше засегнат от неканения гост coronavirus- спортните зали и пространства за активно движение и тренировки от всякакъв тип бяха затворени до второ нареждане. По тази причина спортисти от страната решиха да стартират инициативи за безплатни лайф тренировки в домашни условия.
Един пример за такъв инструктор еИрина Атанасова, която преди дни също затвори своята спортна зала в Пловдив. Ирина приканва хората да продължават да бъдат активни, като стоят по домовете си. Идеята за лайф тренировките е дошла доста бързо и хора от цялата страна се включват в нейните онлайн класове по пилатес.
Защо пилатес?
Според Ирина пилатес е най-подходящата тренировка за домашни условия, която е ефективна, както за начинаещи, така и за активно спортуващите.
Къде трябва да се следи за безплатните онлайн тренировки?
Много е лесно, посетете този линк- https://www.facebook.com/irinakamato/
Безплатно ли е?Да, напълно безплатно.
Каузата #StayHomeBeActive е едно от мащабните инициативи на всички, които вярват и подкрепят движението като начин на живот. Пренесете спортната си зала у дома и чрез лайф видео в определен ден и час тренирайте заедно“- съветва Ирина Атанасова, създател на спортното движение за спортуващи и инструктори в България.