Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив  се нуждае  от кръв и допълнителни средства. Това съобщиха от неговото ръководство и призоваха гражданите за помощ.

В така създалата се ситуация в резултат на обявеното извънредно положение в борбата с коронавируса, когато повечето фирми и учебните заведения не работят и не могат да се организират мобилни акции по кръвонабиране, Кръвният център  Пловдив се нуждае от прясна кръв, за да може да задоволи нуждите на лечебните заведения в областния център и региона от кръвни съставки. Обръщаме се с молба към всички здрави граждани, които желаят да бъдат съпричастни и да помогнат на нуждаещите се болни като станат кръводарители – благодетели, да дарят кръв безвъзмездно в сградата на Центъра на адрес: бул. България № 234Б, си казва в призива на неговото ръководство.Във връзка с обявяването на извънредно положение за цялата страна и необходимостта от прилагане на разгънати противоепидемични мерки в дейността, РЦТХ - гр. Пловдив се нуждае от допълнителни материални и/или финансови средства с цел подпомагане ежедневната работа на служителите с кръводарители.
При наличие на желание и възможност бихте могли да помогнете на Центъра чрез дарение, като средствата бъдат превеждани по банкова сметка на РЦТХ - гр. Пловдив:
Банка: Уникредит Булбанк
IBAN: BG22UNCR75273154661201
BIC: UNCRBGSF.

Поради въведеното извънредно положение в страната във връзка с пандемията от COVID – 19, Районен център за трансфузионна хематология – град Пловдив извънредно въвежда работно време за обслужване на кръводарители, а именно:
От понеделник до петък – от 8:30 до 18:30 часа, без прекъсване;
    събота и неделя – няма да се работи с кръводарители. Проблеми с недостига на кръв имат и останалите центрове по трансфузионна хематология в страната. От Здравното министерство призовават хората да даряват кръв.  Създадена стриктна организация, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител. Всички служители в кръвните бази са снабдени и оборудвани с необходимите предпазни средства.