Както всички знаем Домашното насилие няма почивен ден. То не стои под карантина, не се интересува от извънредни положения и за съжаление се случва най-често там, където трябва да се чувстваме сигурни - в дома ни! Ето защо екипът на Фондация ДА от юристи и психолози ще осигури телефонни и онлайн консултации през целия период на извънредното положение. На номер 0879260101 ще получите безплатна консултация от специалист. Отговаряме незабавно и на нашата фейсбук страница: www.facebook.com/Фондация ДА
Консултативният център на Фондация „ДА“ продължава да работи и да провежда безплатни психо-социални и юридически консултации за лица пострадали от домашно насилие. Поради обявеното извънредно положение в страната, консултациите ще се провеждат от нашите специалисти онлайн (скайп, вайбър) или по телефон. Графикът остава непроменен, както следва:
1.    Психо-социални консултации – Понеделник - Петък от 10:00-14:00;
2.    Юридически консултации – Понеделник – Петък от 14:00-17:00;
!В случай че се намирате в риск и спешна нужда от помощ стъпките, които трябва да направите са:
1.    Подайте сигнал на 112 или в близкото районно поделение и съобщете за проблема;
2.    Напишете молба за незабавна защита и я внесете в Районен съд. Въпреки извънредното положение, в което се намираме, Районен съд приема и разглежда молби по Закона за защита от домашното насилие.
3.    За повече информация се свържете със специалистите на Фондация ДА!
Телефон за консултации: 0879260101
(Телефонът е активен 7 дни в седмицата и специалист от нашия екип ще отговори на обаждането ви!)