Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за това, че днес, 3 април 2020 г., в землището на гр. Харманли, обл. Хасково,  на автомагистрала „Марица“, при км 66-67, при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движени и поради непредпазливост е причинена смъртта на повече от едно лице - двама шофьори на тежкотоварни камиони, с неустановена до момента самоличност – престъпление по чл. 343 ал. 3 вр.ал. 1 чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Поради фактическа и правна сложност разследването е възложено на екип   от четирима следователи от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Хасково. Установено е, че във верижната катастрофа са участвали 22 тежкотоварни автомобила, вследствие на която са загинали двама от техните водачи.

Извършват се активни процесуално-следствени действия, като и в момента продължава огледа на местопроизшествието.

 От полицията съобщиха подробности за тежкия инцидент. 22 тежкотоварни автомобила са участвали във верижното произшествие край Харманли, станало тази сутрин, малко след 7 часа на автомагистрала „Марица“ между пътните възли „Тополовград“ и „Симеоновград“. Движението между двата пътни възела е спряно.  

ТИР-овете са част от колона, движила от ГКПП „Капитан Андреево“ към вътрешността на страната. По първоначални данни, най-вероятната причина е намалена видимост поради гъста мъгла.

На място са автоексперти, служители на АПИ, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Спешна помощ, Пътна помощ, разследващи полицаи и спасители. Районът е отцепен, а движението се пренасочва през Харманли.

При инцидента има двама загинали. От МБАЛ-Хасково съобщават, че шестима, пострадали при инцидента, са потърсили медицинска помощ. Състоянието им е стабилно. Всички ранени са без опасност за живота.

Извършват се активни процесуално-следствени действия, като и в момента продължава огледа на местопроизшествието. Продължава разчистването на пътя. Ударените камиони ще бъдат изтеглени на паркинг, където да се претоварят.  

Поради фактическа и правна сложност разследването е възложено на екип от четирима следователи от Окръжен следствен отдел. Досъдебното производство за причинена смърт по непредпазливост на повече от едно лице, престъпление по чл. 343 ал. 3 вр.ал. 1 чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс се наблюдава от Окръжна прокуратура Хасково.