Един от пътниците в автомобила, предизвикал катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, е син на депутата Лъчезар Иванов. Това е съобщил народният представител пред „24 часа”. Става въпрос за сина му от първия му брак. Той е арестуван,  научи NOVA

„Бях уведомен от органите на реда, които се свързаха с мен, за да ме информират, че е издирен и разпитан по случая”, заявява Иванов пред  "24 часа".

„За да спра всякакви спекулации поднасям съболезнования на близките и семейството на Милен Цветков и заявявам, че нямам никакви намерения да оказвам натиск – ще съдействам, доколкото ми е възможно, цялата истина за инцидента да бъде изяснена”, заявява още депутатът. „Длъжен съм да съобщя пред обществото, което ще побърза да ме осъди, че не поддържам отношения със сина ми от 12 години. По време на развода направих три опита да получа родителските права над него, но съдът ги присъди на майка му. Последният ни разговор беше преди 3 години, когато ме информира, че не живее в България. Винаги съм помагал на сина си, когато ме е търсил. Този път като родител, ако ме потърси, ще го посъветвам да съдейства и да понесе своята вина, ако има такава. Още веднъж поднасям съболезнования и моля медиите за разбиране към мен и новото ми семейство”, заявява Иванов.

Това не е първият път, в който Георги Иванов се заплита с полицията. 

 

През 2014 година той бе разследван за грабежа на три бензиностанции.

Тогава стана ясно, че Георги Иванов, по онова време 17-годишен, заедно с негов съучастник тръгнали с кола към бензиностанцията на ОМV около 23,15 ч.

Малко преди нея автомобилът на обирджиите спрял. Според предварителния план от нея излязъл Георги Иванов, който нахлупил маска на лицето си и с пистолет в ръка влязъл в бензиностанцията и креснал: “Давайте парите!”, Служителите се подчинили и му дали наличните около 100 лв. и малко цигари.


 Тогава момчето избягало и се качило обратно в чакащата го наблизо кола. Само минути по-късно обаче полицаите влезли в дирите на обирджиите. След кратко преследване те спрели за проверка колата, но междувременно Иванов вече бил слязъл. 

За първи път около младежа се разшумя, когато той бе на 15 години и бе обявен за безследно изчезнал от семейството. По-късно се появи и призна, че доброволно се е махнал от вкъщи заради родителски тормоз.

 

Арестуваха и Десислава Пешева - майката на дрогирания шофьор, убил Милен Цветков