Община Пловдив ще финансира онлайн  проекти  на творци от града  по Културния календар. Заради пандемията с К-19 и  обявеното извънредното положение през март местната управа   временно спря набирането на предложения за финансиране по компонентите „Мобилност“ и „Гражданска активност“.

Като антикризисна мярка и в подкрепа дейността на пловдивските творци в тези трудни за тях месеци, отдел „Култура, археология и културно наследство“, възстановява приемането на документи по компонента "Гражданска активност", като процедурата е валидна само за събития, които могат да се реализират и проведат онлайн под наименованието „Онлайн сцена- Пловдив“.
Документи за финансиране се приемат в деловодството на Община Пловдив, пл.“Стефан Стамболов“ 1 с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ или на адрес: culture@plovdiv.bg , подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице.

Общината ще осигури   стриймване и заснемане на основното събитие по проекта. Проектите следва да бъдат реализирани до 31 юли 2020 година.

 Компонентът "Мобилност "остава затворен на този етап