Любомир Трайков, който причини смъртта на трима души при катастрофа в Пловдив излиза на свобода. Това реши Окръжният съд в града. Днес беше разгледано делото за условното му предсрочно освобождаване. Молбата на 29-годишния мъж бе уважена от магистратите и на него се налага пробационна мярка за остатъка от присъдата му. Той ще трябва  да посещава пробационнната служба два пъти седмичkо и да се разписва. Мотивите на съдиите да го пуснат предсрочно на свобода са , че е работил в затвора по време на изтърпяването на присъдата си, има седем награди и нито едно наказание, когато е пускан в отпуск винаги се е прибирал навреме, участвал и в групови и индивидуални занятия според плана на присъдата си. Освен това е оказал финансова помощ на съпругата на единия човек от загиналите в катастрофата. Становището на началника на затвора и на Пробационата служба са, че Любомир Трайков заслужава да бъде пуснат на свобода предсрочно
Определението на Окръжния съд за предсрочното освобождаване може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в определения от закона срок. Поради тази причина Любомир Трайков ще трябва да изчака окончателното решение на магистратите преди да напусне затвора.
Тежката катастрофа, заради която Любомир Трайков бе осъден  стана на 18 ноември 2016 година в Пловдив. Тогава младият мъж, син а известен транспортен бос  блъсна със своя автомобил с "Ауди А7“  лека кола "Пежо", управлявана от Атанас Ламджиев близо до спирка на възловия бул. "Руски". Във френския автомобил са пътували общо   четирима души. При катастрофата на място загинаха Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова, а няколко дни по-късно в болница почина тежко ранената Полина Караиванова. Всички те са били в "Пежо"-то. Само четвъртият пътник в него- Димитър оцеля при инцидента. Според направените експертизи бе доказано, че  Любомир Трайков е шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е било доказано съдържание на упойващи лекарствени и наркотични вещества в кръвта му.
На последна инстанция  Върховният касационен съд   на  14 март 2018 година му наложи   пет години затвор=