Първото от поредицата събития, които Община Куклен организира изцяло в интернет, стартира  с фото-конкурс „Забавление по време на карантина“.  
 Фото-конкурсът се организира и посвещава на празника на детето - 1-ви юни. „Поради извънредните обстоятелства няма да можем да отбележим празника на площада, както всяка година. Времето прекарано вкъщи може да бъде оползотворено в творчество. Затова ще се забавляваме чрез вашите оригинални кадри, като акцентът ще е върху децата и веселите моменти прекарани с тях.“- уточняват от общинската администрация в Куклен.
Малки и големи деца  могат да се включат в надпреварата за най-добра рисунка. За участие в конкурса няма възрастови ограничения и няма ограничения за използвани материали – важни са желанието и талантът.
 Очакват се творби от различните видове и жанрове на изобразителното изкуство, изпълнени с различни материали и техники-живописни, графични, пластични или смесени.
 Снимки на своите рисунки в добро качество изпращайте на e-mail: mail@kuklen.org или оставете в административната сграда на община Куклен, като не забравяйте да ни оставите своите имена, възраст, имейл и телефон за връзка. Най-добрите произведения ще получат  награди, осигурени от Община Куклен.  За призовите места са предвидени са следните награди:
Първа награда -12“ таблет
Втора награда - аудио слушалки
Трета награда – Bluetooth колонка
Всички участници ще бъдат наградени с вкусни лакомства и изненади.
Снимки може да изпращате до 28 май.