Две групи в Общинския съвет няма да подкрепят акттуализацията на бюджета на Пловдив. Предложението на замстник-кмета Илия Кирчев ще се геда на сесята на 14 ммай-четвъртак. Групата на Демократична България в Общинския съвет няма да подкрепи актуализацията на бюджета на Пловдив,

Според общинските съветници тази мярка е преждевременна, тъй като прогнозата, която се прави стъпва на наблюдения на приходите за 4 месеца, а в 2 от тях икономически живот де факто липсва.  В позицията се заявява, че при такава политика градът ще се лиши от важни дейности и обекти като реконструкцията на кино „Космос“ , прояви в културния календар и строителството на нова детска градина в район „Южен“.

От Демократична България не са съгласни пренасочването на средствата за новото детско заведение към реконструкция на ул. „Даме Груев“ и го определят като „разместване на средства без ясна обосновка“.

Общинските съветници от ВМРО в Пловдив няма да подкрепят актуализацията на бюджета, предложена от общината. Това съобщи председателят на организацията под тепетата Борислав Инчев на нарочна онлайн пресконференция. 

Според него актуализацията е наложителна и е възможно да се направи поне още 2-3 пъти, но в този вариант, по думите му, обстоятелства за подкрепа не са налични. Той посочи като аргумент за позицията на воеводите изключването на 900 хил. лв., утвърдени с бюджета, за стартиралия вече  проект за нова детска градина в Район Южен за 200-240 деца.