Шефът на правителствената пресслужба - Севдалина Арнаудова, заяви официалната позиция на Министерския съвет относно предаването на акциите на футболен клуба Левски (София). Тя заяви, че няма да изпълнява ролята на куриер между Бойко Борисов и Сашо Диков, който изпълнява ролята на преносител.

"Вие нямате предварителна уговорка с Борисов. Отказвам да бъда куриер между вас и премиера. Това е унизителен за феновете на Левски начин. Без да разбирам от спорт. Начинът е обиден. Не е сериозно тези документи да се изпращат през вас или когото и да било. Може да ги занесете на друго място", заяви Арнаудова.

Спортният министър Красен Кралев излезе пред Министерския съвет и коментира прехвърлянето на акциите на Левски. По-рано днес собственикът на "сините" - Васил Божков, реши да джироса акциите на Бойко Борисов, но министърът на младежта и спорта заяви, че премиерът не приема акциите.

"За да има прехвърляне на акции, трябва да има желание и от двете страни. Това е опит за политизиране на Левски, което не е правилно. Няма как премиерът да е собственик на футболен клуб. Бойко Борисов отказа акциите на Левски. Няма никакво право и основание да притежава акциите на футболен клуб.", заяви Кралев.

"Има хора, които искат да вземат акциите. Редно е те да отидат при феновете и съдбата на Левски да бъде дадена на привържениците. Несериозно отношение към съдбата на клуба, но това не е вина на премиера. Самите събития не са предизвикани от държавата, а от собствениците на клуба."

"Това в момента е опит да се политизират нещата. Помагали сме на много клубове. Видяхте какви средства се дадоха на пловдивските клубове", допълни министърът.

"Върнете акциите там, откъдето сте ги взели. Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. Левски е голям клуб и ще се намерят спонсори", заяви Красен Кралев. Акциите на Левски бяха донесени пред Министерския съвет от спортния журналист Сашо Диков, упълномошен за това от Васил Божко.