Само за часове бяха установени и задържани трима извършители на кражби от търговски обекти в Пловдив. Сигналите са подадени на 13 май в две районни управления- Второ и Трето. За това информираха от ОД МВР Пловдив.
Управителката на хранителен магазин на ул. «Пещерско шосе» получила обаждане от охранителите, отговарящи за обекта, че пред входа на магазина са установили две лица, изнесли пазарска количка с хранителни продукти, без да ги заплатят. Екип на Второ РУ установил, че кражбата са извършили две момичета на 13 и 14 години от село Йоаким Груево. Образувано е досъдебно производствоза престъпление по чл 194 ал 1 от НК.
Малко преди 20 часа на 13 май във Второ РУ е получено съобщение от оператор на охранителна фирма, че техни служители са изпратени да окажат съдействие на охрана в голям магазин за хранителни стоки на улица «Вечерница». На място е установено 45 годишно криминално проявено лице от Пловдив. Мъжът  взел от магазина алкохол на стойност около 70 лв и се опитал да го изнесе, без да го заплати на касата. Материалите за извършеното престъпление по чл. 194 ал.1 от НК са докладвани на прокуратурата, а извърщшителят на кражбата е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР.
Престъпление да се изнесе стока, без да се заплати на каса е регистрирано  и от служителите на Трето РУ. Управителката на дрогерия на булевард «България» е установила 45 годишен мъж, който се опитал да напусне магазина с козметика и продукти от различни марки, без да заплати стойността им от около 190 лв.  Полицейските служители задържали мъжа, който има предишни регистрации за престъпление по чл. 194 он НК и е осъждан. Работата по документиране на случая продължава.