Бум на родени близнаци е регистриран в АГ-клиниката на УМБАЛ "Свети Георги". За това информираха от здравното заведение.
Според статистиката от началото на 2020 г са се родили повече двойки близнаци отколкото за същия период на миналата година. УМБАЛ ,,Св. Георги’’ остава най-предпочитаното място за раждане, когато се касае за проблемна, високорискова, двуплодна бременност или IVF, поради сигурността и добрите специалисти, които работят там.
Тази седмица в клиниката по Акушерство и гинекология се родиха четири двойки близнаци, на 10-ти, 12, 14 и 15 май. Всичките са дошли на бял свят  чрез Цезарово сечение.
Двете двойки близнаци са момиченца, а другите две двойки близнаци са момче и момиче. Най-малкото от тях тежи 900 грама, а най-голямото 2950 грама. Двете двойки с най-ниско тегло са настанени в Интензивен сектор на отделението по Неонатология и за тях се грижи екипът на професор Кръстева. Третата двойка близнаци вече са изписани от родилния дом и са си в къщи.
Последната двойка близнаци са на майка-акушерка, която се справя чудесно в обгрижването на бебетата.Те са добре, наречени са с хубавите български имена Калоян и Гергана и очакват съвсем скоро да се приберат у дома при щастливия татко.