В Първо РУ на 21 май е започнато бързо производство по чл 325 ал 1 срещу двама 18 годишни пловдивчани, които до момента нямат други криминални прояви. В 01,00ч на същата дата момчетата извършили хулигански дуйствия, като увредили улична лампа в парк «Белите брези» и 3 бр. пътни знаци от детска площадка, обособена като полигон на улица "В. Ихчиев" №52-54. Случаят е докладван на дежурен прокурор и по дадените указания лицата са задържани за срок до 24 часа в ареста.
В РУ Асеновград е започнат заявителски материал за престъпление по чл.216 ал.1 от НК. На 21 май 44 годишен асеновградчанин подал сигнал в районното управление, че десетина дни по- рано в обитавания от него имот на улица «Мелница Асенова крепост»  противозаконно са увредени четирите стъкла на каравана "Хобит 5", стъклопакета на гаражна клетка, 10 керемиди и ламаринен покрив. Щетите са на обща стойност около 1500 лв. От проведените оперативно- издирвателни мероприятия е установен извършителят на престъплението – 13 годишен малолетен асеновградчанин. Случаят е докладван врайонната прокуратура с мнение за предаване на момчето на комисията за работа с малолетни и непълнолетни.
19 годишен водач на лек автомобил БМВ е задържан от служителите на РУ Асеновград, поради опит да осуети полицейска проверка. При движение на превозното средство около 21,20 на улица «Цар Иван Асен II» в града, униформените подали звуков и светлинен сигнал  за проверка, но лицето зад волана с маневра се опитало да избяга. Водачът е установен и задържан, заради действията си с които противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си по служба- престъпление по чл 270, ал 1 от НК.  
70 годишната управителка на карловска фирма подала сигнал в районното управление на града, че за времето между 28 и 29 април, неизвестен извършител е направил опит да извърши кражба на монети от кафе- автомат на улица "2-ра" в село Христо Даново. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е започната проверка с оглед събиране на данни за извършено престъпление по чл. 194 ал.1 от НК. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 17 - годишен младеж от село Христо Даново. Материалите по случая са докладвани в РП Карлово с оглед прилагане мерките на комисията за работа с малолетни и непълнолетни.